Гемолізини у 2 триместрі вагітності

Есть ответ
Пол: женский. Возраст: 33 года. Скажіть будь ласка, які мають бути наступні дії у випадку, якщо на 18 тижні вагітності виявлено високий ('високий' за словами лікаря, що робив аналіз) рівень гемолізинів. На станції переливання крові у Львові написали 'А++++' і 'В++++'. У мене перша група крові, у чоловіка - 2. Знаю, що треба слідкувати за цим. Але чи є способи профілактики? Чи не могли б порадити спеціаліста у Львові, що займається такими питаннями. Дуже дякую! 1 вагітність - кесарське на 32 тижні, дитина після 9 днів померла. Завмерла вагітність на 6-7 тижні та завмерла вагітність на 5-6 тижні.

Ответы врачей

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Доброго дня, Олеся! За рівнем гемолізинів потрібно тільки спостерігати в динаміці, зробити в даному випадку нічого неможливо та й не треба, тому що конфлікт по групі крові ніколи не призводить до наслідків, які спостерігаються при резус-конфлікті. Максимум, що може бути, це жовтяниця новонародженого, але тоді міри приймаються по факту. Для Вас актуальним є проблема невиношування, тому перед плануванням чергової вагітності Вас мали ретельно обстежити ( на АФС, генетичну патологію і т.п.).