13 дпп - ХГЧ меньше 1,після відміни препаратів вийшло плодне яйце. Таке можливо???

Есть ответ
Пол: женский. Возраст: 31 год. Будь ласка, допоможіть ! В мене склалася така ситуація, 3 спроби ЕКО, наче всі невдалі. На 13 день підсадки 5 денних ємбріонів здала ХГЧ в Ділі, прийшов результат менше 1. Після цього я відмінила прогестеронову підтримку. Через 5 днів почалась менструація, були сильні болі в області матки і з менструацією вийшов кусок ткани. Лікар віддала на гістологію. Вчора прийшов результат в якому написано 'материал для анализа- соскоб эндометрия, заключение: в составе очаговые скопления инородного материала' Поговоривши з гістологом лікар прийшла до висновку , що це було плодне яйцу, воно їй і перед аналізом візуально було схоже на плодне яйце. Тепер лікар в якої я роблю ЄКО прийшла до висновку, що в мене особливості організму, що імплантація успішна а ХГЧ не росте. Допоможіть мені! Як ви вважаєте таке може бути? Вже немає сил ходити по замкнутому колу, не бачу сенсу робити нову спробу Єко якщо уже три спроби невдалі, і причина неясна. Може є сенс здати каріотип пари, причина безпліддя олігозооспермія. Дякую!

Ответы врачей

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Доброго ранку, Юлія! Перепрошую, але Ви не вклали файли. Якщо буде зручніше, то надішліть мені на пошту alternatyva.ivf@gmail.com.

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Після першої невдалої спроби ЕКЗ Вас мали скерувати на гістероскопію з гістологічним заключенням. Визначити ріст піноподій можна при пайпель-біопсії, однак проводити цю маніпуляцію має досвідчений гінеколог, який правильно підбере дні менструального циклу для проведення досліджень ( в період "вікна імплантації"), коректно візьме матеріал на аналіз і досвідчений гістолог за допомогою електронної мікроскопії має зробити опис з фото. Насправді це не є простим, банальним дослідженням. Проблема з ендометрієм є однією з проблем, з якою репродуктологам важко справлятися.

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Доброго ранку, Юлія! Файли по результатах біопсії я бачив. Вам ставлять гіперплазію ендометрію та в одному із заключень атипові клітини. Яким чином звертав на це увагу лікуючий лікар? Нічого особливого у лікуванні не було. Також вважаю, що Вам раціонально дещо схуднути. Жирова тканина є депо естрогенів, що здатні провокувати гіперплазію.

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Доброго дня, Юлія! Чим Вам лікували гіперплазію ендометрію? Поки гіперплазія буде діагностуватися, завагітніти не вдасться. Яка Ваша вага?

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Доброго ранку, Юлія! Вам не вдалося вкласти файли. Що вийшло після відміни прогестерону, мені віртуально визначити складно. Одне я розумію чітко - якщо ембріони розвинулися до стадії бластоцисти, то основна проблема криється у стані ендометрію. Гістероскопію Вам проводили чи тільки пайпель-біопсію?

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Доброго дня, Юлія! При показнику ХГЛ менше 1, говорити про настання вагітності неможливо, хоча в Вашому випадку варта здавати аналіз на ХГЛ в динаміці, кожні 2 дні. Аналіз на каріотипи потрібно було здати ще перед першою спробою ЕКЗ! Крім того, чи досліджували Вам стан ендометрію?