Вузловий зоб

Есть ответ
Пол: женский. Возраст: 29 лет. Доброго дня! Підскажіть будь ласка що мені робити далі, бо Ендокринологи мого міста Чернівці відправляють в Київ на операцію, хоча аналізи хороші і росту нема. Опишу проблему і лікування: 1) В 2013р. на Узі була маленька кіста, сказали нічо страшного - сама пройде - прописали - не нервуватися. 2) В 2015р. попросила дитячого ендокринолога мені теж шию перевірити - сказав срочно на узі (нічого не турбувало). 3.06.15 УЗі: Ехогенність тканини залози - ізоехогенна. Ехоструктура - неоднорідна. Обємні утворення - візуалізуються: 1-е - локалізоване в правій частці. Розмір (см) - 3.2х1.9 Форма - округла. Контури чіткі. Примітка : утворення має кістозно - солідний характер, з неравномірно потовщеною стінкою. Висновки : ознаки вузлового зобу. Аналізи 9.06.15 - Кальцитонін, Тиреоїдний: ТТГ, Т3 віл., Т4 віл. - все в нормі. Лікування назначив ендокринолог - Янтра лунная, Вовконіг. Випила по упаковці. 3) УЗі 4.08.15 - розмір вузла 30 мм. Аналізи 13.08.15 - ТТГ, АТПО - в нормі. Лікування - Еутирокс 50 - випила по одній табл. перед сніданком 75 штук. 10-ть уколів Тіреондеа композітум. Ендокринал гель шию мазала. 4) УЗі 17.10.15р - 28 мм. Лікар сказала не морочити голову, їхати в Київ робити операцію ( не маю змоги - дитині 4,5 років), сказала викинути Еутирокс (25 штук лишилося ще в мене) і не бігати так часто на узі. Звільнилась з роботи (була фізична нагрузка по 5 годин в день ( танцювала з дітьми). Починаю по трошки набирати вагу - В серпні була вага 44 кг ( при зрості 1метр 65 см.), зараз вага 45-47 кг і підвищенний апетит після сімейної профілактики глистів. В 2014 році здавала всі дорогі аналізи на гормони, глисти , цукор і інше( шукали причину чому худну) - все було в нормі. Підскажіть що робити, бо по прочитанному - не треба робити операцію, так як не злоякісне) Надіюся на Вашу відповідь, з повагою Аліна Яківчик. в детстве ветрянка, в студенческие времена легкая форма- воспаление легких, в 2013г. легкий бронхит. Постуды легкой формы, без антибиотиков. -

Ответы врачей

Гречко Валерий Александрович

Гречко Валерий Александрович

Доброго дня, Аніла! Вам дійсно потрібно робити операцію, бо вузол може стати злоякісним через його розміри. Хоча терапевтине лікування ендокринолог Вам майже не проводив.