| 2013-10-18 17:25:40

Добрий день, лікарю. У мене 37 тиж

Добрий день, лікарю. У мене 37 тиж. вагітність. По останніх даних УЗД плацента 2 ст. зрілості, багатовіддя, карман до 80 мм. Щодо дитинки, то нирки з розширеними члс, права до 7 мм, ліва до 11 мм ( хлопчик ). В заключенні пієлоектазія правої нирки, гідронефроз 1 ст.лівої нирки. Багатовіддя. Лікар порекомендував приймати Кліон-д, та Роваміцин по 3 млн. 2 р.д. для профілактики інфікування плода в пологах. А щодо дитинки то для хлопчиків це верхня межа норми і потрібне лише спостереження. Будь-ласка дайте свої рекомендації, та чи дотримуватись мені лікування призначеного на основа УЗД. Велике спасибі.

Ответы врачей 1

30776
Березовская Елена Петровна
Березовская Елена Петровна
акушер-гинеколог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Mount Sinai Hospital , clinical research coordinator, director
Телефон: 000-000-000
Це все не допоможе, що вам призначив лікар, бо не має ніякого відношення до проблеми вашої дитини. У вас є пієлоектазія ш гідронефроз, і це не є нормою. Тому у хлопчиків потрбіно виключити такий стан, як сидром LUTO , тобто обсрукцію нижніх відділів сечостатевого тракту уретральним клапаном, хоча як раз багатовіддя не повинно бути, і у вас його немає (8см - це верхня межа норми). Ще до пологів вам необхідно пройти консультацію у дитячого уролога-нефролога, тому що ваша дитина приречена мати никрву недостатність з перших місяців життя (паренхима нирки вже пошкоджена), а тому саме дитині прийдеться проходити профілактичні курси лікування, сдавати постійно аналізи. В гірших випадках такі діти потребують пересадки нирок. Тому з пологами тягнути в ряді випадків не треба - внутріутробно такій дитині не допоможеш, хіба що можна робити прокол сечового міхура, якщо він перерозтягнутий. Який стан сечового міхура у вашої дитини?Повторіть УЗІ через тиждень і подивіться на стан нирок дитини.
Лікування антибіотиками ммамі (пеніцилін G) показаний лише в родах, 24 години, якщо у жінка є носієм стрептококків групи В. В інших випадках лікування антибіотиками не проводиться.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.