Добрий день, лікарю. У мене 37 тиж

Есть ответ
Добрий день, лікарю. У мене 37 тиж. вагітність. По останніх даних УЗД плацента 2 ст. зрілості, багатовіддя, карман до 80 мм. Щодо дитинки, то нирки з розширеними члс, права до 7 мм, ліва до 11 мм ( хлопчик ). В заключенні пієлоектазія правої нирки, гідронефроз 1 ст.лівої нирки. Багатовіддя. Лікар порекомендував приймати Кліон-д, та Роваміцин по 3 млн. 2 р.д. для профілактики інфікування плода в пологах. А щодо дитинки то для хлопчиків це верхня межа норми і потрібне лише спостереження. Будь-ласка дайте свої рекомендації, та чи дотримуватись мені лікування призначеного на основа УЗД. Велике спасибі.

Ответы врачей

Березовская Елена Петровна

Березовская Елена Петровна

Це все не допоможе, що вам призначив лікар, бо не має ніякого відношення до проблеми вашої дитини. У вас є пієлоектазія ш гідронефроз, і це не є нормою. Тому у хлопчиків потрбіно виключити такий стан, як сидром LUTO , тобто обсрукцію нижніх відділів сечостатевого тракту уретральним клапаном, хоча як раз багатовіддя не повинно бути, і у вас його немає (8см - це верхня межа норми). Ще до пологів вам необхідно пройти консультацію у дитячого уролога-нефролога, тому що ваша дитина приречена мати никрву недостатність з перших місяців життя (паренхима нирки вже пошкоджена), а тому саме дитині прийдеться проходити профілактичні курси лікування, сдавати постійно аналізи. В гірших випадках такі діти потребують пересадки нирок. Тому з пологами тягнути в ряді випадків не треба - внутріутробно такій дитині не допоможеш, хіба що можна робити прокол сечового міхура, якщо він перерозтягнутий. Який стан сечового міхура у вашої дитини?Повторіть УЗІ через тиждень і подивіться на стан нирок дитини.
Лікування антибіотиками ммамі (пеніцилін G) показаний лише в родах, 24 години, якщо у жінка є носієм стрептококків групи В. В інших випадках лікування антибіотиками не проводиться.