Оля с малишами | 2016-03-21 15:40:24

Мала вага дитини!

Пол: женский. Возраст: 25 лет. Доброго дня! Моїй дитині 4 роки і місяць і в цьому віці ми важимо 13,5 кг. Наш педіатр розводить руками і каже, що з цим не можна нічого вдіяти, адже 9 грудня 2015 року (3 місяці тому) нам зробили операцію на катаральний апендицит і виявили перитоніт і аргументує, що така мала вага зв'язана з цим. Ми здавали всі необхідні аналізи і вони показали, що все в нормі, хоч дитина дуже хвороблива: за три місяці ми вже перехворіли на конюктивіт, тричі у нас був кашель і.застуда. Донька майже нічого не їсть - апетиту зовсім не має. Я намагалася давати їй гранатовий сік, яблука між прийомами їжі, але вона не хоче і я боюся її примушувати. Можливо є ще якісь методи для підвищення апетиту. Чи можливо, що така вага в неї спадкова, оскільки я після народження двох дітей важу 50 кг. при зрості 1,68 м. і чоловік такий же? Але менша донька, якій 2 роки рівно важить 12,5 кг. і має чудовий апетит. Можливо це зв'язано з тим, що моя худенька була на штучному вигодовуванні, а молодша-на грудному?

Ответы врачей 1

1247
Шевелева Анна Евгеньевна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Киев, клиника "Добробут", ул. Святошинская, 3б.

Доброго дня, 

при оцінці фізичного розвитку дитини враховується не тільки маса тіла, але і зріст дитини. Якщо зріст вашої дитини в 4 роки складає близько 100 см або вище, то вага в 13,5 кг буде вважатись нижче норми. Але для дівчинки зростом 94-95 см вага 13-14 кг буде нормальною. 

Згодна з вашим лікарем в тому, що після перенесених захворювань і операцій дитина може схуднути і погано набирати вагу. Для того, щоб у дитини покращився апетит і збільшилась маса тіла, потрібно дотримуватись дієти з підвищеним вмістом вітамінів і калорій, але при цьому їжа має бути дієтичною, яка не подразнює кишківник. Також можна вживати комплекс вітамінів і мінералів для дітей. Для призначення зверніться на огляд до дитячого гастроентеролога або дієтолога. 

Здоров'я вашим дітям!

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.