Надія | 2016-10-26 22:31:28

Біль в голові у дитини 7 років і тривала температура 37,2

Доброго вечора,прошу допомогти!Синочкові 7 років,3 тижня тому захворів орз(сильний насморок і темпер.37,6)давала противірусні,і від застуди,через тиждень симптоми пропали,але залишалася температура 37,2,і почав скаржитись на біль в правій скроні(декілька разів в день,триває кілька секунд),звернулись в лікарню,педіатр оглянув,послухав,лор оглянув,зробили знімок гайморових,аналізи кров,сечу(відхилення лиш в крові лейкоцити 6,8-10),лор призначила про всяк,бо сказала,що нічого страшного немає,АЗИТРОСАНДОЗ на 5 днів.Ми пропили,температура трималася далі 37,2,і час від часу біль у тому жмісці голови.Ми звернулись до приватного педіатра,він глянув наше узд,яке ми робили 31.08 ще,і сказав,що вся причина в шлунку(в узд було:жовч.міхур гіпотонічний,з перегином в шийці,стінка ущільнена,вміст неоднор.осад,в шлунку та 12палій залишк.вміст значна к-ть),здали аналізи(ПРОКАЛЬЦИТОНІН 0,081(локальна інфекція),лікар каже,то жовч,призначив лікування:УКРЛІВ,ЕРМІТАЛЬ,СИМБІТЕР,ОМЕПРАЗОЛ І МЕДОКЛАВ(5-9 днів,залежно скільки температ.буде),ми тиждень пропили ліки,5 днів Медоклав,температура 37-37,4 зберігається,2 дні не було,сьогодні знову,а сьогодні 6 день антибіотика,і голова всі ці дні час від часу турбує,в тому ж місці,то в чолі,вчора і з іншого боку заболіла.Скажіть будь ласка,чи може бути правий наш лікар,що і температура і голова від жовчного ,бо я не можу ніяк це поєднати,і дуже хвилююсь за голову,і що так довго температура є(уже 3 тижні загалом).Підкажіть,що робити,які обстеження ще пройти,куди звертатись?Повторні аналізи здали(відхилення від норми ЕОЗИНОФІЛИ 10,СЕГМЕНТОЯДЕРНІ 43.)Чекаю відповіді.Дякую!

Ответы врачей 1

1247
Шевелева Анна Евгеньевна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Киев, клиника "Добробут", ул. Святошинская, 3б.

Доброго дня, 

так, на УЗД жовчного міхура є певні зміни, які свідчать про запалення і застійні явища у ньому, що потребує призначення дієти та жовчогінних препаратів. Але не вважаю, що це може бути причиною болю у скронях. що виник нещодавно. 

Головний біль після перенесеної застуди найчастіше виникає внаслідок синуситу - ускладнення застуди, запалення приносових пазух. Добре, що лікар на підставі рентгенологічного дослідження виключила цю причину. 

Біль у скронях і тривале підвищення температури потребує подальшого дослідження для виявлення причини. 

Раджу звернутись до дитячого невролога на консультацію у зв'язку з головним болем. Також може бути потрібним досліднення артеріального тиску, мозгового кровотоку, КТ чи МРТ голови. 

Підвищення температури свідчить про запальний процес в організмі. Призначення кількох антибіотиків широкого спектру дії не дали результату (причина може бути в тому, що інфекція не чутлива до препаратів, або дозування було недостатнім). Також підвищення температури може бути неінфекційного характеру.  Тому потрібно подальше дослідження - лабораторне і у "вузьких" спеціалістів.

Бажаю вашій дитині швидкого одужання!

 

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.