| 2013-10-18 17:25:40

Добрий день, лікарю, вернусь до питання № 32138, я через 2 тиждні зробила контроль УЗД,...

Добрий день, лікарю, вернусь до питання № 32138, я через 2 тиждні зробила контроль УЗД, по нових даних: БПР -92мм, СРЖ - 108 мм, ДБ - 73 мм, права нирка з розширеною чашково-мисковою системою до 4 мм, ліва - 12 мм, змін з боку сечоводів, та сечового міхура немає ( хлопчик ) . Багатовіддя помірне, карман 75 мм, плацента 2 ст.зрілості, 39 мм. Заключення: вагітність 39 тижднів, гідронефроз лів. нирки 1 ст., пієлоектазія пр. нирки, помірне багатовіддя. Будь-ласка прокоментуйте даний аналіз, та порекомендуйте найоптимальнішу тактику огляду/спостереження/лікування. Дуже дякую.

Ответы врачей 1

30776
Березовская Елена Петровна
Березовская Елена Петровна
акушер-гинеколог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Mount Sinai Hospital , clinical research coordinator, director
Телефон: 000-000-000
75 мм - це не багатовіддя. Однак зміни в нирках говорять про те, що після народження потрбіно дуже серйозно слідкувати за станом дитини, так як вона є потенціний кандидат по розвитку ниркової недостатності. Профілактичні курси антибіотиків також будуть потрібні в ряді випадків. Одним словом, в перші роки житття ваш хлопчик повинен спостерігатися дитячим нефрологом.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.