Ірина | 2017-02-07 20:47:14

Щеплення

Привіт, я хотіла запитати чи можна робити щеплення дитині в 6 з половиною років. Вона має прививки тільки ті, що дають в роддомі. Якщо можна, то які? Я дуже переживаю, бо знаю багато випадків, що дітей паралізувало чи помирають. Моя дитина хворіє рідко, рухлива, здорова, розумна, єдине, що в неї збільшені гланди уже 3роки лори кажуть, що воно пройде само пізніше, це так сталося після затяжного кашлю та болю в горлі. Вона дуже хоче укольчик, бо ніколи не пробувала, а я не дозволяю, боюся. Дякую.

Ответы врачей 1

1247
Шевелева Анна Евгеньевна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Киев, клиника "Добробут", ул. Святошинская, 3б.

Доброго дня, Ірино. 

Якщо дитині не були зроблені вчасно профілактичні щеплення, їх можна почати робити і в 6,5 років. Ваш лікуючий лікар-педіатр може скласти план вакцинації для вашої дитини (основою цього є наказ МОЗ України №551, в якому вказано які саме щеплення і з якими мінімальними термінами між ними можна робити дитині при щепленні з порушенням графіку вакцинації). 

На сьогодні щеплення є найефективнішим методом профілактики важких і небезпечних хвороб, таких, як дифтерія, правець, поліомієліт, кір тощо. 

Протипоказань для проведення щеплень небагато. Це гості інфекційні захворювання, що перебігають з підвищенням температури, загострення хронічних захворювать, епілепсія тяжкої форми, важка алергічна реакція на попередню вакцинацію. Збільшення мигдаликів (гланд) не є протипоказом до вакцинації. 

На щастя, реальна кількість дітей, яких "паралізувало чи померло" після вакцинації, значно меньша від кількості дітей, які можуть померти чи стати інвалідами після захворювання на небезпечні хвороби, від яких існують щеплення. Інакше їх не робили б ніде в світі.

Якщо у вас є страх чи сумніви щодо вакцинації, зберіть більше інформації про це з ДОСТОВІРНИХ  джерел. Вам у нагоді може стати довідник МОЗ "Відповіді на складні запитання батьків про вакцинацію" - https://goo.gl/9Wxipm  

 

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.