Ольга | 2017-02-11 20:29:47

Турбує діарея, 8 міс

Що може означати жовто-голубий кал в дитини. Нам 8 міс., позавчора виписали з лікарні, лікували ротавірус. Вчора перестали пити ніфуроксазид, вчора все було добре. Сьогодні цілий день знов понос, при чому іноді дуже рідка жовта водичка, а іноді жовто-голубі маси... Нічого не розумію. Може вчора щось з'їли не те? Даємо на разі багато пити дитині...

Ответы врачей 1

1247
Шевелева Анна Евгеньевна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Киев, клиника "Добробут", ул. Святошинская, 3б.

.На жаль. в данному разі не можливо зробити висновки без огляду дитини. Вам потрібно, щоб дитину оглянув педіатр і призначив препарати, які сприятимуть відновленню роботи кишківника після перенесеної інфекції.

Найближчі кілька тижнів потрібно. що дитина знаходилась на дієті. Якщо мама продовжує годувати грудьми - добре. Якщо дитина отримує молочну суміш в якості основного харчування - потрібно тимчасово перейти на низьколактозну суміш з гідролізованим білком. Від коров'ячого молока і молочних продуктів потрібно на 2-3 тижні відмовитись - вони будуть давати завелике навантаження на травну систему і погано засвоюватись. Продукти прикорму (каші, овочевий і м'ясний прикорм) які дитина вживала до хвороби, потрібно вводили в раціон поступово, в маленькій кількості, спостерігаючи за реакцією з боку травної системи (чи немає проносів, блювоти, колік тощо). 

Одужуйте!

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.