Таня | 2017-02-16 18:02:25

бронхит

Добрий вечір. Мене турбує кашель вже декілька місяців. Був бронхіт. Лікувала на денному стаціонарі. Кашель не пройшов. Через неділю зробили 5 уколів цефтрон (цефтреаксон) пішла алергія набряк лиця. Я не алергик і раньше приймала (їздила до алерголога сказала інтоксикація організма назначила цетрин і атоксіл і направила до гастроентеролога),стало легче на 3 неділі і у великій кількості відходило мокротиння (але кашель залишився) . На рентгені без патологій, аналіз крові з формулою тоже все добре.Прослуховують нічого не чують.Пульмунолог в тому числі. Сьогодні в Києві зробила бронхоскопію "Гортань прохідна. Голосові складки рухомі. Трахея прохідна,каріна гостра. Бронхи прохідні до субсегментарних, шпори гострі. Слизова гіпермована, набрякла. Судинний малюнок змазаний. Мокротиння слизове, в"язке в невеликій кількості. Санація. Тонус трахеї та бронхів збережений. БАЗ на КСП. Заключення: Двобічний дифузний бронхіт 2 ст. запалення. Назначили :левофлоксацин по 500*2р, -10 днів; муколван 2,0 в/в -10,АЦЦ-1табл -10;мукалтин форте 1т.*4р в д.-14 днів; бронхомунал 1 т натощак(10 днів) через 20 днів повторить в 3 етапи. Від госпіталізації відмовилась в Києві. Наскільки цей діагноз виліковний і на вашу думку чи правильно назначене лікування? Спасибі .

Ответы врачей 1

6291
Рыльцов Александр Юрьевич
Рыльцов Александр Юрьевич
терапевт, пульмонолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Харьков, Украина
Телефон: +38-066-194-83-81, +38-096-909-87-96, +38-093-364-12-75

Добрий вечір, Тетяно!

Природа кашлю Вашого зовсім не зрозуміла. Тому дати пораду з тактики лікування не можу. Можу лише перелічити найбільш імовірні причини тривалого кашлю:

1. Бронхіальна астма.

2. Синдром постназального затікання.

3. Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба.

Очний розбір теми за терапевтом. Можуть підключатися ЛОР, гастроентеролог, пульмонолог.

Наступний крок обстеження - спірографія з бронхолитической пробою.

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.