Наталія | 2017-02-26 18:43:47

епікондиліт

Доброго дня! У мене діагноз - кальцинуюючий медіальний епікондиліт з ознаками реактивної тендопатії. Хворію 1 рік. Перепробувала все консервативне лікування (ударно-хвильова терапія, блокади з дипроспаном, курси фізіотерапії, санаторії). Позитивних результатів немає. Що б Ви порадили робити далі? Згідна на операцію. Чи вона доцільна при даному діагнозі і як проводиться? Щиро вдячна за відповідь.

Ответы врачей 1

2542
Котюк Виктор Владимирович
Котюк Виктор Владимирович
травматолог / ортопед
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМН України», відділення спортивної та балетної травми, лікар ортопед-травматолог, Медичний центр 'Добробут'
Телефон: 068-321-42-87, 044-449-35-64

Якщо дійсно все перепробували, то операію робити варто. Але потрібно пам*ятати, що ефективність від операції при цій патології хоч і вища 50%, але далека від 100%. Точно не скажу скільки. Думаю, відсотків 70. І те, в цих 70% поліпшення може бути суттєвим, але не повним. Окрім операції можно ще спробувати аутологічні тромбоцитарні фаткори роста в локальних ін*єкціях, але при кальцифікуючому характері вірогідність ефекту від них менша.

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.