Світлана | 2017-04-05 12:43:57

Безпліддя

Доброго дня, Скажіть будь ласка, в нас з чоловіком безпліддя 7 років, по аналізах все добре, гормони в нормі, овуляція є, високий пролактин, але при ньому овуляція відбувається, п"ю достінекс дуже маленьку частингу щоб він був по середині, цього місяця зробили гістеросальпінографію і висновок наступний: На серії знімків візуалізується порожнина матки трикутної форми, розташована центрально, нахилена вліво,середніх розмірів,гомогенна, з чітким та рівним контуром. На початку та в процесі обстеження маткові труби візуалізуються на всьому протязі, ліва маткова труба звивиста, покручена, приведена до тіла матки,з ознаками перентубарних зростів, визначається вихід контрасної речовини в вільну порожнину з обох сторін, зліва обмежено. В порожнині малого тазу патологічні зміни не відмізаються. Висновок: Права маткова труба вільно прохідна, ліва маткова труба обмежено прохідна, з ознаками перетубарних зростів. Овуляція дуже часто з права, але чомусь запліднення і вагітності нема.Спермограма чоловіка не ідеальна але здатна до запліднення. Хотіла перепитати у вас поради? Чи можна планувати вагітність в період гістеросальнінографії чи варто почекати цикл і чи з таким висновком можлива вагітність чи лапароскопія.

Ответы врачей 1

157
Гирич Валерия Александровна
Гирич Валерия Александровна
репродуктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, центр "Мини-Эко"
Телефон: +380667679108
Здравствуйте , Светлана! У вас спаечный процесс и частично непроходима одна маточная труба. Самостоятельная беременность возможна, особенно первые 2-3 цикла после процедуры. Но, обратите внимание, также у вас повышен риск возникновения внематочной беременности. Мои рекомендации: Пробовать беременеть самостоятельно первые 2-3 цикла после проведённой ГСГ. Контролировать задержку менструации и сдавать хгч для контроля наступления беременности. При положительном хгч планировать УЗИ для визуализации плодного яйца в полости матки ( либо в трубе). Если же беременность не наступает в течение этих 3 месяцев, вам показана очная консультация репродуктолога. Лапароскопия пока не нужна.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.