ljudakos832009 | 2017-04-21 22:44:14

Вираж Манту

Доброго дня!Дитині 7 років,проба Манту -14мм,в минулому році 6-мм,направлені до фтизіатра.Аналіз крові-всі показники в нормі крім—лейкоцити-15,45, еритроцити-4,82,сегментояд.50%,лімфоцити-35%,моноцити-9%,еозинофіли-6%, рентген легень норма.Лікарем назначене профілактичне лікування ізоніазідом,(аналіз крові зроблено через тиждень після ОРЗ,до того ж лікар його ще не бачив,сумніваюся в доцільності прийому ізоніазіду.

Ответы врачей 1

677
Всеукраинская Горячая линия по вопросам ВИЧ/СПИД и туберкулеза
Всеукраинская Горячая линия по вопросам ВИЧ/СПИД и туберкулеза
фтизиатр, инфекционист, специалист по ВИЧ
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Телефон: 0-800-50-30-80

Доброго дня. Збільшення розміру папули при проведенні проби Манту на 8 мм, у порівнянні із минулим роком, може свідчити про інфікування дитини мікобактерією туберкульозу. У випадку виключення у дитини активного туберкульозу, показане профілактичне лікування ізоніазидом. Якщо у Вас є сумніви, з приводу доцільності проведення лікування (хибнопозитивна проба), можна повторити пробу Манту через 4 тижні на фоні прийому антигістамінних препаратів.

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.