Іван | 2017-05-07 17:05:26

Депресія, замкнутість, боязнь перед іспитами, здачею ЗНО, не хоче спілкування з друзями, не хоче йти...

Доброго дня! Я батько 16 річної дочки. Дочка навчається в школі в 11 класі. Вчиться добре. Любить читати, слухати музику, цікавиться літературою, додатково вивчає англійську мову. Приймала участь в олімпіадах. Цього року в неї відпала охота йти до школи, стала дуже впертою і не хоче слухати батьків( хоча на додаткові заняття до вчителів-репетиторів ходить). Не захотіла приймати участь в пробному ЗНО( скільки не просили піти вона не пішла) і каже, що не буде здавати ЗНО(пояснює причину, я його не здам). Також каже, що не піде на останній дзвоник і випускний вечір. В тих кризових ситуаціях замикається в собі як черепашка і не хоче спілкуватися. Правда такі випадки бувають рідко. З дитинства вона не була дуже такою комунікативною. Хоча має друзів, спілкується з ними. На все має свою думку і своє бачення. Ми, батьки дуже переживаємо з цього приводу. Не знаємо як вона буде себе поводити в дальнішому. На даний час не звертались до ніяких спеціаліастів.

Ответы врачей 2

588
Сидун Оксана Юрьевна
Сидун Оксана Юрьевна
Психолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Телефон: 80677746504
Доброго дня! Ваша донька хвилюється і боїться, що не зможе скласти зно. Можливо з нею необхідно обговорити до якого вузу вона хоче вступати, які предмети необхідно складати. І який прохідний бал має бути у зно.Не обовязково все має бути під 200 балів. Є різні спеціальності і різний конкурс. Пояснити що ви меньше любити її не будите від того, що вона не скласть і що сумуєто, що вона зарано здалася. Що можно пробувати. Подивитися варіанти училища, де не потрібно при вступі здавати зно. Запропонуйте діачини звернутися до психолога для того щоб фахівець допоміг зняти напругу.
64
Федорова Татьяна Владимировна
Федорова Татьяна Владимировна
психотерапевт, Психолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Каменец-Подольский, Украина, Частная практика в психологическом центре «Гармония»
Телефон: +380974418411
Доброго дня. Дуже зрозуміло, що вас, як батьків, турбує така поведінка вашої доньки і, я думаю, що оскільки ви шукаєте допомоги, то ви її обов’язково знайдете і знайдете вихід із ситуації. Я думаю, що ви добре обізнані з особливостями поведінки дітей у підлітковому віці, адже серед інших проявів пубертату для молодих людей саме характерним є негативізм, замкненість, агресія, впертість, відстоювання своєї думки. Але, судячи з вашого допису, крім цих проявів тут присутня ще й занижена самооцінка і, можна припустити, підвищений рівень тривоги, оскільки відмова від здачі ЗНО, може свідчити, що дитина просто боїться не здати іспит і тривога настільки сильна, що вона швидше готова просто відмовитися від випробовування, ніж хоча б спробувати. На жаль, у форматі відповіді на сайті не вдасться розглянути конкретно вашу сімейну ситуацію детально і з усіх сторін і знайти конкретний шлях виходу з кризи. Я би рекомендувала вам звернутися до психолога, який би провів консультативні зустрічі з вами, як батьками, і дав вам конкретні рекомендації по взаємодії з вашою дитиною і окремо з Вашої дочкою (звичайно ,якщо у неї буде на те бажання, адже у примусовому порядку, це нічого не дасть). Можна припустити, що в вашій ситуації особливості підліткового віку наклалися на якісь конкретні події в житті вашої дитини і призвели саме до такої поведінки. І основне, про що має йтися у кабінеті психолога, це про те, що підлітковий вік, це дійсно кризовий момент у житті людини і мабуть один із найскладніших періодів. Батькам варто вчитися приймати той момент, що дитина стає дорослішою і з цим потрібно просто навчитися жити і пробувати встановлювати стосунки з дочкою не з позиції Дорослий-Дитина, а Дорослий-Дорослий. Удачі вам)
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.