Рита | 2017-05-20 16:21:41

Фсг

Добрий день. У мене високий рівень фсг, підкажіть які шанси на вагітність. І як можна знизити рівень цього гормону в крові?

Ответы врачей 1

594
Костяева Анна Анатольевна
Костяева Анна Анатольевна
акушер-гинеколог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Добрий день. Рівень ФСГ піднімається за принципом зворотного зв'язку через те, що яєчники виробляють мало естрадіолу. Ви не можете завагітніти не через високий ФСГ, а через те, що в яєчниках дуже мало фолікулів, в яких може дозріти яйцеклітина (і виробитися достатня кількість естрадіолу). Рівень ФСГ просто відображає цей процес, він вторинен і спеціально не лікується. Якщо ФСГ > 20 МЕ/л, на жаль, клінічний протокол пропонує два варианти: ЕКЗ з донацією ооцитів або усиновлення. Якщо ФСГ в межах 10,0 - 12,5, шанс на спонтанну вагітність є, але дуже невеликий. Точних цифр не існує.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.