Ірина | 2017-05-29 14:55:39

Полікістоз яєчників

Доброго дня! Зараз мені 29 років і хочу почути вашу рекомендацію. Місячні почались з 11 років, але небуло чіткого циклу, коливався 30-45 днів. У 15 років мала кісту і на правому, і на лівому яєчниках. Вилікували вживаючи ременс. Ще лікарі призначали таблетки контрацептиви, щоб встановиитиии цикл. Все було чудово доки їх приймала, як лишила пити, то і ефект зник. У 24 і 26 завагітніла, роди в нормі. Думала після цього цикл стане в нормі. Але аж у 27 років лікар сказала, що є полікістоз яєчників по узд. Призначла пити Ярину. Я їх пила 1 рік, цикл прийшов у норму 23 дні. Потім вирішила зупинитись, оскільки трошки напряжно щодня їх пити. Ось тепер цикл 45-55 днів, тянучі болі в низу живота, апатія до всього, наче й сил немає. Щоб щось робитти, треба себе заставити. Думаю можливо це полікістоз,а саме гормони мене так мучать. Ось і питання - повернутись до Ярини? І чи можна їх пити все життя, чи потрібно робити перерви: через рік і на скільки? Як контрацепція мене влаштовує презерватив, а ярина це уто для мого самопочуття. Що порадите?

Ответы врачей 1

594
Костяева Анна Анатольевна
Костяева Анна Анатольевна
акушер-гинеколог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Доброго дня! Ярину Вам рекомендували не за життєвими показаннями. Ви в праві вибирати, приймати ярину 21 день з 28 і мати регулярні менструації і добре себе почувати, чи не приймати і мати те, що є. В 27 років лікар тільки констатувала стан Ваших яєчників та дала адекватні рекомендації. Все життя приймати ярину Вам не доведеться (якщо ви не плануєте жити тільки років до 50). Тривалість прийому не обмежена якимись цифрами, перерв робити не потрібно (тобто можна безпечно приймати ярину, як і інші низькодозовані КОК, без перерв 5-10-15-... років, багато жінок в світі так і роблять). Вибір за Вами, залишайтеся здоровою!
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.