Ольга | 2017-06-03 23:14:30

Сильне головокружіння після уколу інсуліна

Добрий день!Підскажіть, будь-ласка.Мою маму (69р)перевели на інсулін фармасулін nph 25.03.17 на дозу 22 і 10 Вдома відразу почався гайморит і цукор з 8 (в лікарні)почав підніматися на19-24 од. Нам лікар призначив дозу доколюватись простим 4/6/4-не помогло.Збільшили дозу до 24 ! 14.Поступово підлікувались ,збили цукор до 10 і зменшили дозу до 23!12. (Цілий місяць був високий цукор).Але, десь через тиждень після переходу вже вдома почалось сильне головокружіння,слабкість і потемніння в очах.Це тягнеться вже 2 міс.Невропатолог назначив лік-ня, 1 міс лікуємось-не допомагає.Помітили,що головокружіння починається зранку через 20хв після укола, поступово до обіду слабшає,в обід після уколу через 20хв починається, але не таке сильне як зранку і до вечора поступово проходить,але не повністю. Ендокринологи наші говорять що це Не від інсуліну.Тиск в нормі.Я не знаю вже що робити.ДОПОМОЖІТЬ!

Ответы врачей 1

1128
Панькив Владимир Иванович
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Доброго дня! Насамперед потрібна відповідь на такі запитання: тривалість цукрового діабету і попереднє лікування, маса тіла, результати цукру крові (самоконтроль глюкометром) в момент головокружіння, після обіду, перед сном і т.д.; прийом кардіомагнілу; рівень холестерину в крові.Можна спробувати метформін в дозі 500-1000 мг 2 рази на добу (зранку і ввечері), амарил 4 мг після обіду , інсулін перед сном NPH 10 ОД під контролем цукру в крові!
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.