У мене дифузна мастопатія (приймаю мастодинон). Мамі недавно зробили операцію( рак молочної залози)

Есть ответ
У мене дифузна мастопатія (приймаю мастодинон). Мамі недавно зробили операцію( рак молочної залози). Які методи контрацепції мені категорично не підходять? ( є підозра,що у мене ще і гіпотериоїдна дисфункція щитовидки)

Ответы врачей

Попова Татьяна Алексеевна

Попова Татьяна Алексеевна

Никакие методы контрацепции не противопоказаны Вам категорически. Однако предпочтительнее использовать чистогестагенные препараты(например ВМС Мирена).

Березовская Елена Петровна

Березовская Елена Петровна

Вам не потрібно пити мастодіон, а пролікувати негайно щитовидну залозу, тому жо саме із-за неї у вас можуть бути зміни в молочних залозах. Не знаю, чи роблять на Україні генетичний скринінг, тобто визначають два гени рака молочної залози, але так як у вас у матері був рак, то в цілях профілактики ви такж повинні пройти обстеження. З гормональних препаратів вам підходять лише ті, в яких доза естрогена мінімальна, або його зовсім немає. В принципі, якщо немає інших протипоказів, то вам підходять всі види контрацепції.