Юлія | 2017-06-13 01:02:40

Папілома вірус

Добрий день. скажіть будь ласка чи можливо повністю вивести із організма папілому 16 і 18 типу і чи обовязково потрібно прижигати ерозію? вона не великих розмірів, але я ще не народжувала. дякую

Ответы врачей 1

594
Костяева Анна Анатольевна
Костяева Анна Анатольевна
акушер-гинеколог
*
Доброго дня. Препаратів з доведеною ефективністю для лікування ВПЛ на сьогодні не існує. Однак, за науковими даними, приблизно в 80-90% випадків інфікування ВПЛ носить короткочасний характер і закінчується спонтанним одужанням і елімінацією вірусу. Особливо у молодих жінок до 30 років. Прижигати ерозію, тим більше, якщо не було пологів, не треба. Обов'язково треба лікувати дисплазію, якщо вона є. Дисплазія - це процес, який може привести до раку шийки матки. Саме дисплазія (а не ерозія) може бути викликана вірусом папіломи людини. Дисплазія може бути і без якихось видимих змін на шийці, тому так важливо здавати РАР-тест. Діагноз дисплазії встановлюється на підставі РАР-тесту (цитологічного дослідження мазка з шийки матки), кольпоскопії і біопсії. Біопсію виконують, коли ознаки дисплазії є в РАР-тесті та/або кольпоскопії. Якщо ерозія невеликих розмірів - можливо, це - фізіологічна ектопія (норма до 23 років). У будь-якому випадку, якщо немає дисплазії, у жінок, які не народжували - спостереження (повторний РАР-тест і аналіз на ВПЛ через 6-12 місяців, кольпоскопія - за показами). Існує вакцина, яка захищає від раку шийки матки, викликаного ВПЛ 16 і 18 типу.

ВХОД или регистрация

Забыли пароль?

Войти с помощью:

Вход или РЕГИСТРАЦИЯ

Нажимая «Зарегистрироваться»
вы соглашаетесь с правилами пользования

Войти с помощью:

Назад