Анна | 2017-06-14 20:03:46

Чому з’явлається молочниця?

Доброго дня. (прошу дочитайте) Допоможіть мені будь ласка. Я ходжу вже до гінекоголога як на роботу..Мені 21 рік, я замажіня (вагітна не була), і в мене тільки один єдиний статевий партнер.За рік в мене був і вагінальний кандидоз (2 рази) і молочниця (десь 3-4 рази), а от 3 місяці тому мені сказали що в мене кіста правого яєчника, (але дуже маленька) + молочниця..приписали мені свічки вагінальні + фуцис + єнат 400. (я все пропила, після -аналізи були дуже хороші. )Єнат я п’ю і по цей день.. і от я знову помітила як декілька днів тому в мене почались виділення такі як при молочниці. (мені нічого не болить) Так от питання: чому так часто вона в мене виникає? Ми переїхали в Київ, і мені сказали що це через воду(щоб я не купалася а приймала душ) я так і роблю В мене свій рушник, своє мило (дитяче, і для різних частин тіла різне), я трохи підкорегувала свій раціон харчування, не палю і не вживаю алкоголь, роблю фіз.вправи.. П’ю вітаміни..Так що ж зі мною не так???

Ответы врачей 1

594
Костяева Анна Анатольевна
Костяева Анна Анатольевна
акушер-гинеколог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Доброго дня. Вагінальний кандидоз і молочниця - це одне і те ж. Це не інфекція, що передається статевим шляхом. Діагноз встановлюється тільки за результатами мазка, тому що різні причини запалення піхви можуть мати одні й ті ж симптоми (виділення), але вимагати різного лікування. Якщо це дійсно молочниця (вагінальний кандидоз), до причин, які призводять до активізації та зростання грибків, відносяться всі стани і фактори, під дією яких пригнічується життєдіяльність нормальної мікрофлори: прийом лікарських засобів, на тлі яких пригнічується імунітет (антибіотики, цитостатики, кортикостероїди); наявність хронічних захворювань (ВІЛ-інфекція, хронічний гепатит, тонзиліт, карієс, цироз печінки, хронічна патологія нирок та інше); гормональні порушення (цукровий діабет, розлад роботи яєчників, патологія щитовидної залози, надмірна вага); гормональні контрацептиви; дисбактеріоз кишечника; переохолодження, перегрівання, часта зміна часового поясу, гострий або хронічний стрес. Крім того, до розвитку захворювання можуть призводити носіння вологої білизни (після купання, тренувань); зневага або, навпаки, надмірне захоплення особистою гігієною; засоби інтимної гігієни (дезодоруючі прокладки, тампони); використання місцевої контрацепції; носіння синтетичної та/або тісної нижньої білизни, стрингів. Це все, що можна сказати заочно.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.