Ольга | 2017-06-18 20:57:09

Чи правильне лікування

Добрий день, Михайло Юрійович. Будь ласка, надайте свою оцінку призначеному лікуванню. Мені 34 роки, зріст 154 см, вага 75кг. Про вузли у щитовидній залозі (об'єм якої 21,12 при нормі 13 см куб.) розірами від 0.68 см до 1.73*1.22 кистовидної дегенерації знаю вже 2 роки. За цей час нічого не приймала та здала такі аналізи: - Антитіла до рецептора ТТГ - негативний; - Т4 віл. - 12,9 норма 10.0-25.0; - Сечова кислота - 225 норма 142.8-339.2; - АТТГ - 34.6 норма до 115; - ТГ - 24.42 норма 3.5-77; - Кальцитонін - <2 до 11.5; - ТТГ - 1.19 норма 0.27-4.2; - Т3 віл.- 3.26 норма 2.0-4.4. У травні потрапила на прийом до іншого лікаря. Після огляду, я була направлена на такі аналізи: - Дигідротестостерон - 435.6 норма 24-368; - Тестостерон вільний- 8.4 норма 1.39-24.6; - Паратгормон - 33.7 норма 15-65; - Прогестерон - 7.61 норма 3.34-25.56; - Дигідроепіандростерон - 292.1 норма 45-270; - Холестерин ЛНЩ - 2.04 норма < 3; - Індекс НОМА -5.1 норма < 2.5; - 25-гідроксивітамін Д - 53.5 50-75 недостатність. Діагноз: Недостатність віт. Д, ожиріння I ст., метаболічний синдром, інсулінорезистентність, гіперандрогенія змішаного генезу. Лікування: 1. Дієта 2. Глюкофаж xr 1000мг зранку 3. Вігантол ( віт. Д) 4. Йодомарин 200 1 т. ввечері постійно 5. Еутірокс 25мкг натщесерце 6. Флутамід 0.5 т. 3 рази в день 4.5 місяці. Знайти Вас мені порадив фітотерапевт Данилюк зі Здовбунова. Він же дав збір трав для лікування. Будь ласка, на основі аналізів поставте свій діагноз і порекомендуйте лікування. Чи можна суміщати трави та медпрепарати? Дякую

Ответы врачей 1

1529
Болгов Михаил Юрьевич
Болгов Михаил Юрьевич
хирург-эндокринолог
*
Адрес: г. Киев, Украина, ул. Вышгородская 69, корпус "Клиника", хирургическое отделение
Телефон: (044) 431 03 86
По травам и диабету - не подскажу. Эутирокс скорее Вам не нужен, так как ТТГ в норме. По поводу повышенного тестостерона и Дигидроэпиандростерона начать лучше с гинеколога-эндокринолога. Недостаток витамина Д у Вас крайне незначителен, но прием витамина Д не повредит.

ВХОД или регистрация

Забыли пароль?

Войти с помощью:

Вход или РЕГИСТРАЦИЯ

Нажимая «Зарегистрироваться»
вы соглашаетесь с правилами пользования

Войти с помощью:

Назад