Ярослав | 2017-06-22 11:51:48

Коліна

Доброго дня! Що порадите з препаратів для колін? Коли я роблю присідання зі штангою, Гак-присідання, випади зі штангою і інколи при Становой тязі у мене виникає біль у лівому коліні, а інколи у правом або оба починають боліти(німіти).... Радили попити просто кальцій або "Колаген гідролізат". Буду дуже вдячним за пораду, бо вже 2 міс. не можу тренувати так як потрібно ноги. Дякую!!!

Ответы врачей 1

2542
Котюк Виктор Владимирович
Котюк Виктор Владимирович
травматолог / ортопед
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМН України», відділення спортивної та балетної травми, лікар ортопед-травматолог, Медичний центр 'Добробут'
Телефон: 068-321-42-87, 044-449-35-64

Частыше быльше помогають спеціальні еластичні ортези (наколінки), але не які попало, а спеціальні для кожної патології. Або можна клеїти кінезіотейпи. Препарати для хряща бажані навіть при відсутності проблем з суглобами, але якщо є великі навантаження на них. Втім швидкого та значного ефекту від них , на жаль, очікувати не приходиться. Навряд чи у вас не вистачає кальцію (ви ж не жінка після менопаузи). Да і для хрящів від кальцію толку мало. Гідролізат колагену, хондроїтин, глюкозамін, МСН, S-аденозин-L-метіонин та інші препрати застосовуються для лікування хряща, але заочно я не прихзначаю конкретне лікування. Можу лише спрямувати в те чи інше русло. Краще звернутись до ортопеда, щоб він визначився, які препарати підійдуть вам краще. Тут навіть не стільки препарати, якільки виробник та дозування мають значення.

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.