Наталія | 2017-07-25 13:17:18

як вилікувати стрептодермію

хлопчик 1,2 рік. стрептодермія на голові(тімячко). діагноз від місцевогопедіатра та хірурга. лікуємо 2 місяці. не лікується. педіатр прописав робити бовтушку з спирту80%+ стрептоцид+цефазолін(в порошку). такою бовтушкою змазувати ранки а потім обробляти фукорцином. стало підсихати, але в кінці тижня знову зявилось нове. педіатр порадив у бовтушку добавити амоксіл і левоміцетин. використання мазів не рекомендує. а тільки на спирту розведені антибіотики і фукорцин будуть підсушувати ранки. воно так і є, але через кілька днів зявляються нові. дитина не розчесує(дістати не може) голову вже давно не мили. ходить фіолетовий .що робити?

Ответы врачей 1

1247
Шевелева Анна Евгеньевна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Киев, клиника "Добробут", ул. Святошинская, 3б.

Доброго дня, раджу вам змінити лікаря і метод лікування. Зверніться до дитячого дерматолога. 

Бовтанка на шкіру з антибіотиками, які призначені для прийому всередину - це поганий метод лікування. Перечислені вами антибіотики (цефазолін, амоксил) єфективні саме при прийомі через рот у вигляді суспензії. Використовувати їх місцево заборонено - вони малоефективні при нанесенні на шкіру, але можуть викликами алергічні реації і звиканння до них (тобто, в майбутньому, при вживанні всередину можуть бути не ефективні). Спиртові розчини, нанесені на рану, спричиняють біль дитині, тому такий метод не застосовується в сучасній медицині. 

Бажаю вашій дитині швидкого одужання!

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.