Лілія Вадимівна | 2017-08-08 16:19:43

Доцільність артроскопії?

Доброго дня! мені 23 роки. рік тому помітила що після того як присяду навпочіпки боляче вставати відчувається біль в коліні ( не гострий ,проте відчутний+ хрускіт*рипіння*при розгинанні) також біль виникав при згинанні в колінному суглобі та незначному відведенні вбік,(локалізація болю більше з бічної сторони коліна)пряме згинанні безболісне ,десь через 4-5місяців відчула ниючу біль в коліні,інколи поколювання.Відсутні покрасніння та набряк.Рухи в повному об*ємі..Звернулася до ревматолога,так як травми не пам*ятала чи не помітила( займалась таеквондо 6 років ,4 роки перерва,в минулому році відновила тренування,). при обстеж: гіпермобільність суглобів,сколіоз 2 ст.УЗД: менісцит латер. меніска,супрапателярний бурсит.Лікув: Моваліс В/м.фізіотерап.кетарол гель. після лікув.залиш біль в бічн діл коліна при тих же рухах.через 2 міс почала бігать-після бігу(не під час,а через 1-2дні) крім посил. болю в біч част.з*являються постійні ниючі болі в усьому коліні.які згасають на протязі 3-4 тиж,також болі підсилюються при тривалому ходінні дещо зменшуються в спокої. Пізніше звернулась до травматолога-лікування :німід,Індовазин гель ,щадний режим,пізніше хондропротектор алфлутоп вн.суглоб. і вн.м*язово.ефект-ниючі болі згасають,та болі в бічній ділянці при присіданні залишаються,дотримувалась завжди щадного режиму при загостреннях. проводили діагностикуМРТ: лише кіста бейкера14.5*3*12,в інших структурах-змін не виявлено. ревмопроба- негативн,сечова к-та в межах норми. Інший спеціаліст-травматолог порадив зробити артроскопію,його колеги говорять що це не доцільно і це справа терапевтичного профілю.От і не знаю що робити....ходжу від лікаря до лікаря..вже у відчаї...звичайно в повсякденному житті це не так і заважає, але спорт підібрати собі не можу,а хочеться себе скоординувати в якомусь напрямку щоб знати що за діагноз, що можна робити а що ні,то чи доцільно проводити артроскопію при тому що на мрт змін не виявлено? чи причиною може бути гіпермобільність + попереково-грудний скколіоз(16 градусів)-(таз зміщений в право,контур талії зліва згладжений) і як наслідок збільшене навантаження на ліву ногу?навіть не знаю вже...шукаю треті причини... розумію що заочно діагноз не поставиш..але хоч скоординувати мою подальшу тактику. Буду вдячна за відповідь)

Ответы врачей 2

2045
Сухов Юрий Александрович
Сухов Юрий Александрович
гепатолог, инфекционист, вирусолог
*
Здравствуйте. Кисту Бейкера часто гипердиагностируют. Относительно инфекционной или системной патологии - очень редко бывает поражение 1 сустава, так что, действительно, надо проконсультироваться у опытных ортопедов!
3346
Гужевский Игорь Витальевич
Гужевский Игорь Витальевич
травматолог / ортопед
*
Телефон: 288 01 25; 067 408 21 27

Шановна Ліліє Вадимівна !

Для правильного обрання тактики лікування у подібних випадках потрібен очний огляд суглоба з наявністю оригіналів його МРТ.

Конт тел 067 408 21 27.


ВХОД или регистрация

Забыли пароль?

Войти с помощью:

Вход или РЕГИСТРАЦИЯ

Нажимая «Зарегистрироваться»
вы соглашаетесь с правилами пользования

Войти с помощью:

Назад