Юлія Крива | 2017-08-16 15:04:03

Висипка дитяча

Доброго дня. Турбує питання висипу на кінцівках дитини. Стикнулись з даною проблемою у червні місяці. На пальчиках з зовнішньої сторони хдрібні пухирці, схожі на водяні, є поодинокі більші пухирці із вмістом рідини. (контакту з рослиною борщівник не було )Викликає дуже сильний свербіж. Більше на тілі нікде немає висипу. дерматолог поставила діагноз контактна алергія. призначила мазь гідрокортизон, сироп едем . Цілий тиждень я дитину лікувала за даною схемою, свербіж проходив та знову повертався, потім все різко стало погіршуватися, ручки і ножки жахливо свербіли, нічого не допомагало, пальчики підпухли та затверділи- в результаті забрала швидка із набряком квінке. У виписці лікар вказала діагноз : Гостра алергічна реакція по типу набряку квінке. У лікарні вводили реосорбілакт, супрастін та преднізолон внутрівенно. робили очисні клізми. У місцях де був висип шкіра вся злізла та згодом відновилася. Через декілька тижнів знов зявляється висип (цього разу висип був незначний )та свербіж.. до госпіталізації не дійшло, лікувалися протиалергічними таблетками, мазями та ентеросгелем. Пройшли курс магнезії на печінку. Менше ніж 2 тижні після лікування знову сверблять ручки і ножки і зявляється характерний висип. Глистів не виявлено, консультувалися у алерголога, здали Імуноглобулін Е загальний (результат 84). Ніхто не може нам допомогти . Підкажіть, будь ласка, куди ще можна звернутися і де шукати причину проблеми.

Ответы врачей 1

17948
Бабушкин Александр Аврамович
Бабушкин Александр Аврамович
венеролог, дерматолог, сексолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г .Чернигов, Украина, ул. Киевская, 5, частный врачебный кабинет, СПД
Телефон: 8 (097) 0017623, 8 (0462) 936226
Класичний закон Герінга - хвороба виходить із середина назовні, із більш важливих на менше важливі органи (напр., шкіру), та спускається зверху вниз (на кінчики пальців). Лікування стероїдними препаратами ззовні (можливо) призвело до більш тяжкого ускладнення. Якщо це був дісгідроз кистів (дисгидроз кистей, водяница), то по протоколу мазі не призначаються, а примочки, бовтанки, спреї, та мікстури..... Лікується.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.