Скажите пожалуйста, приняли ли закон о выплате соц.помощи по уходу за ребенком до 3 лет...

Скажите пожалуйста, приняли ли закон о выплате соц.помощи по уходу за ребенком до 3 лет в случае если мать работает полный рабочий день.

Ответы врачей 1

Специалист
На даний час, відповідно до законодавства України Ви маєте право оформити допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею три річного віку, так згідно положення „Про порядок призначення та виплати державної допомоги сім’ям з дітьми”, де згідно ст.ст. 48,50,55,56,58,59, вказано, що:
1. допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначається і виплачується щомісяця в розмірі 100 процентів мінімальної заробітної плати працюючим жінкам незалежно від стажу роботи (для працюючих жінок).Підставою для призначення працюючій жінці допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку є надана їй у межах установленного строку і оформлена наказом власника або уповноваженого ним органу частково оплачувана відпустка по догляду за дитиною. Крім цього додається копія свідоцтва про народження дитини.
2. непрацюючим жінкам допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначається в розмірі 50 процентів мінімальної заробітної плати до досягнення дитиною дворічного віку - без обмеження доходом сім`ї, а з двох до трьох років - якщо середньомісячний сукупний доход на кожного члена сім`ї за шість календарних місяців не перевищує трикратного розміру мінімальної заробітної плати.
3. Виплата допомоги для догляду за дитиною до досягнення нею 1,5 річного віку працюючим і прирівняним до них жінкам провадиться за рахунок коштів Пенсійного фонду з наступним відшкодуванням цих витрат з державного бюджету, а від 1,5 років до 3-х років - за рахунок коштів Пенсійного фонду з наступним відшкодуванням цих витрат з місцевих бюджетів. Непрацюючим жінкам - за рахунок коштів місцевого бюджету. З 1 січня 2000 року зазначена допомога буде провадитись за рахунок коштів місцевого бюджету. Допомога виплачується незалежно від одержання інших видів допомоги, пенсії.
Ст.51.- „Про порядок призначення та виплати державної допомоги сім’ям з дітьми” Підставою для призначення працюючій жінці допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку є надана їй у межах установленного строку і оформлена наказом власника або уповноваженого ним органу частково оплачувана відпустка по догляду за дитиною. Крім цього додається копія свідоцтва про народження дитини.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.