Подскажите пожалуйста,на какие выплаты, пособия, помощь я могу расчитовать, где и как их оформлять? О...

Подскажите пожалуйста,на какие выплаты, пособия, помощь я могу расчитовать, где и как их оформлять? О себе: на 8 месяце беременности, являюсь частным предпринимателем на едином налоге, без выплат в фонд социального страхования, собираюсь быть мамой-одиночкой, имею ребенка 8-и лет. Как декларируемая мною прибыль раз в квартал в районе 8 тыс.грн скажется на пособиях? спасибо.

Ответы врачей 1

Специалист
На дітей призначаються і виплачуються такі види державної допомоги:
допомога по вагітності та пологах;
одноразова допомога при народженні дитини;
допомога по догляду за дитиною;
Згідно ст. 18 положення „Про порядок призначення та виплати державної допомоги сім’ям з дітьми” - Допомога по вагітності та пологах призначається і виплачується підприємством, установою, організацією за місцем основної роботи (служби, навчання)жінки, а іншим жінкам, які мають право на цю допомогу, призначення і виплата її провадиться органами соціального захисту населення за місцем проживання.
Ст.35 - допомога призначається, якщо звернення за нею сталося не пізніше 6 місяців з дня закінчення відпустки по вагітності та пологах.
Ст.37.- допомога по вагітності та пологах виплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.
Ст.38.- одноразова допомога при народженні дитини призначається і виплачується органами соціального захисту населення за місцем проживання одного з батьків.
Ст.40.- для одержання одноразової допомоги при народженні дитини особа, яка звернулась за допомогою, подає: довідку про народження дитини, видану органом запису актів громадянського стану (ЗАГСу) для додаткової допомоги матерям, крім того, довідку медичногозакладу (додаток 1), яка видається на основі облікової форми N III/у "Індивідуальна карта вагітної та породіллі" (рядок 1 "дата взяття на облік"). Висновок про регулярність відвідування і виконання рекомендацій лікарів робить лікувально-консультативна комісія на чолі з завідуючим жіночою консультацією. В разі відсутності жіночої консультації довідка видається ЛКК поліклініки, де вагітна стояла на обліку. Довідка реєструється у "Журналі для запису висновків лікувально-консультативної комісії" (облікова форма N 035/у).
48. Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначається і виплачується щомісяця в розмірі 100 процентів мінімальної заробітної плати працюючим жінкам незалежно від стажу роботи, жінкам, які навчаються з відривом від виробництва, жінкам, звільненим з роботи у зв`язку з ліквідацією підприємства, установи, організації, і жінкам, які зареєстровані в державній службі зайнятості як безробітні.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.