Мы с мужем усыновляем ребенка 1год 4месяца.Имею ли я право на декретный отпуск

Мы с мужем усыновляем ребенка 1год 4месяца.Имею ли я право на декретный отпуск?Какие необходимы документы?Когда я имею право взять декрет(до суда? после?через сколько после?)Может ли мой работодатель уволить меня,если узнает,что я собираюсь в такой декрет?Очень надеюсь получить ответ.Спасибо.

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно ЗУ “Про відпустки”ст.17 ст.20
Особам, які усиновили новонароджених дітей безпосередньо з пологового будинку, надається відпустка з дня усиновлення тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів - при усиновленні двох і більше дітей). У раз і усиновлення дитини (дітей) обома батьками вказана відпустка надається одному з батьків на їх розсуд.
Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається на підставі довідки з місця роботи (навчання, служби) матері дитини про те, що вона вийшла на роботу до закінчення терміну цієї відпустки і виплату допомоги по догляду за дитиною їй припинено (із зазначенням дати).
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.