Здравствуйте. Мой малыш (Алексей 5 месяцев)наблюдается в районной поликлинике (г

Здравствуйте. Мой малыш (Алексей 5 месяцев)наблюдается в районной поликлинике (г.Киев Печерский р-н), Участковая врач регулярно назначает платные анализы, обследования, процедуры, в карточке пишет диагнозы о которых я ничего не знаю, на мои вопросы чем ребенок болен, чем его собираются лечить, зачем тот или иной медпрепарат, либо не отвечает, либо на повышеных тонах говорит, что я не врач, лечить будут тем, чем надо и вообще это не мое дело. У меня вопрос: имею ли я право на предоставление мне такого рода информации как диагноз, лечение и вообще разяснения всего того, что врач пишет в медицинской карточке ребенка? В замене участкового врача мне было отказано в виду того, что врачей мало детей много, и необъективности моих претензий. Хотелось бы узнать насколько обоснован такой отказ?Очень прошу ответте пожалуйста, буду безумно благодарна.

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до ЗУ Про інформацію ст.9 ст.45
Стаття 9. Право на інформацію

Всі громадяни України, юридичні особи і державні органи мають право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення та зберігання відомостей, необхідних їм для реалізації ними своїх прав, свобод і законних інтересів,
здійснення завдань і функцій.
Реалізація права на інформацію громадянами, юридичними особами і державою не повинна порушувати громадські, політичні, економічні, соціальні, духовні, екологічні та інші права, свободи і законні інтереси інших громадян, права та інтереси юридичних
осіб.
Кожному громадянину забезпечується вільний доступ до інформації, яка стосується його особисто, крім випадків, передбачених законами України
Стаття 45. Охорона права на інформацію
Право на інформацію охороняється законом. Держава гарантує всім учасникам інформаційних відносин рівні права і можливості доступу до інформації.
Ніхто не може обмежувати права особи у виборі форм і джерел одержання інформації, за винятком випадків, передбачених законом.
Суб`єкт права на інформацію може вимагати усунення будь-яких порушень його права.
Забороняється вилучення друкованих видань, експонатів, інформаційних банків, документів із архівних, бібліотечних, музейних фондів та знищення їх з ідеологічних чи політичних міркувань.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.