Добрый день! Подскажите, как правильно поступить

Добрый день! Подскажите, как правильно поступить? В 2004 году я переехала с мужем и годовалой дочерью в Киев из Донецка. В Донецке за мной сохранялось место работы и выплачивались деньги на ребенка до 3 лет. Сейчас ей уже три года и я снова беременна. На работе в Донецке говорят, что нужно расчитываться и устраиваться на работу в Киеве, чтобы получить пособие по родам. Мне уходить в декретный отпуск примерно в августе, я преподаватель и работать по специальности больше не хочу. Мне нужно обязательно становиться на учет в службу занятости или можно устроиться работать в частную фирму мужа? Но он волнуется, что не сможет выплатить мне такие деньги. Как возмещает государство деньги обществам с ограниченной ответственностью, выплаченные по родам? Спасибо.

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно ЗУ ”Про державну допомогу сім’ям з дітьми”
ст14 Умови призначення допомоги по догляду за
дитиною до досягнення не трирічного віку
Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку виплачується щомісяця з дня призначення допомоги по догляду за дитиною по день досягнення дитиною вказаного віку.
Особам, зареєстрованим у державній службі зайнятості як безробітні, допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначається на підставі довідки державної служби зайнятості.
Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку непрацюючій особі призначається на підставі виданої за місцем проживання довідки про те, що вона не працює і дитина проживає разом з нею.
Допомога по догляду за дитиною до сягнення нею трирічного віку надається у розмірі встановленого законом прожиткового мінімуму для дітей віком до 6років.
Жінка яка хоче отримати допомогу при народжені дитини але при цьому вона не працює і не знаходиться на обліку в службі зайнятості, їй потрібно звернутися до служби зайнятості для отримання відповідної довідки а потім цю ж довідку відати у відділ соціального захисту громадян.
Виплати у зв’язку з вагітністю та пологами здійснюються, якщо звернення за нею надійшло не пізніше шести місяців з дня закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, і виплачується жінками за весь період відпустки, тривалість якої становить 70 календарних днів до пологів і 56календарних днів після пологів.
Для того щоб непрацюючій отримати допомогу при народжені дитини їй необхідно при ставанні на облік служби зайнятості подати такі документи:
- трудова книжка
- ідентифікаційний код
- паспорт
- диплом про освіту
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.