Диана | 2018-02-18 19:51:56

Плоскостопие

Сину 11 років - плоско-вальгусна стопа.Лікар ( були у 2 різних) каже що виправити ноги вже пізно,допоможе хіба що оперативне втручання, краще звернути увагу на спину і робити профілактику викривлення хребта ,зміцнювати мязи спини.Виписували басейн,електростимуляцію,ЛФК,МАСАЖ і звичайно ортовзуття.Ми до всіх процедур ставимося відповідально ,виконуємо всі призначення.ПИТАННЯ Невже ми справді вже нічого кардинально змінити не можемо?Якщо можемо то за допомогою яких методів?Дякую за відповідь наперед.

Ответы врачей 1

2542
Котюк Виктор Владимирович
Котюк Виктор Владимирович
травматолог / ортопед
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМН України», відділення спортивної та балетної травми, лікар ортопед-травматолог, Медичний центр 'Добробут'
Телефон: 068-321-42-87, 044-449-35-64

Зазвичай ви не зможете виправити стопу і в меншому віці. Так, на жаль , у більшості випадків виправити стопу неможливо. У випадках вираженої плоскостопості варто виправляти хірургічно. В інших випадках ЛФК та правильне взуття з правильними устилками забезпечують розвиток числених кісток стопи в більш правильному положенні, що зупиняє або зменшує прогресування плоскостопості, а також підтримує стопу в правильному положенні, що позитивно впливає на всі вище розташовані суглоби - гомілковостопні, колінні, кульшові, суглоби хребта та зменшує їх "зношування" .... Тому виконувати рекомендації ортопедап потрібно, але також потрібно ставити та бачити передл собой реальні плани.

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.