Julia | 2018-02-26 11:27:45

Аутоімунний тиреоїдит

Доброго дня! Я планую вагітність, здавала аналізи на гормони щитовидки, ТТГ 3.8, антитіла до пероксидази більше норми, зробили УЗД, є запалення. Діагноз - аутоімунний тиреоїдит. Місяць пропила тироксин і селен. В результаті ТТГ 1.8. Пройшло 2 роки, я так і не завагітніла, в лікаря більше не була. Скажіть наскільки це небезпечно, скільки разів у рік потрібно проходити обстеження? Зараз достатньо здати аналіз на ТТГ, чи ще якісь?

Ответы врачей 1

1128
Панькив Владимир Иванович
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Доброго дня! За наявності аутоімунного тиреоїдиту рівень ТТГ бажано контролювати 3-4 рази на рік і не перевищувати 2,5 (з тироксином чи без нього). Контроль антитіл до ТПО, вітаміну D - 1 раз на 6 місяців. Причиною не настання вагітності може бути й інша патологія (консультація в гінеколога).
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.