Мар'яна | 2018-03-12 09:36:52

Дитина погано гворить

Доброго дня. Дитині 2.роки і 4місяці. Розуміє все, але погано вимовляє деякі звуки і не говорить реченнями. Порадьте будь ласка як стимулювати розвиток мовлення у дитини. Дякую.

Ответы врачей 1

1059
Ярош Татьяна Александровна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Телефон: 067-698-72-25
Добрий день! В цьому віці дитина ще може погано вимовляти багато звуків, це фізіологічна норма. Правильна вимова формується до 4-5 років. А от те, що не спілкується реченнями - це привід задуматися над проблемою. Щоб стимулювати розвиток мовлення, дуже важливо розвивати дрібну моторику рук дитини (вправ для цього є багато, почитайте в інтернеті). Це буде стимулювати роботу мовленнєвих центрів у корі головного мозку. Також щодня робіть массаж долоньок і пальчиків дитини. Крім того, читайте маленькі віршики і казочки, розповідайте по малюнках. Успіхів!
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.