Анастасія | 2018-03-18 02:03:40

Дитячі істерики

Доброї ночі, допоможіть! Моєму сину 2.3 роки. У нас благополучна сім'я, як мені здається, він єдина дитина в сім'ї. Живемо з бабушкою і дідом. Роди були важкими, довгими, з щипцами, і тому з самих перших днів ми його оберігали і намагались не давати зайвого приводу кричати, щоб не напрягатись головку. У 2 місяці робили МРТ голови і все в нормі. Така гіперопіка призвела до того, що він має бути в центрі уваги і все крутиться навколо нього. Останні пів року стало просто неможливо, син на кожне слово, коли не по його, починає пищати і кричати так, що ніхто не витримує і дає, йому те, що він хоче. Зараз він- ужасний маніпулятор, на вмовляння відповідає криком. Намагаюсь витримати і пояснити, але це не допомагає, він не дає навіть сказати і звичайно ж не чує мене. Словарний запас дуже скудний, як говорять тварини, він їх так і називає, це мяу, це іа, і тому подібне. Слова короткі, нам зрозумілі, але більше нікому не зрозумілі. Почав з цих слів будувати речення, типу, "а я ам" , "дід брум брум", це означає "я хочу їсти", "дід поїхав на машині" . В дитячий садок піде в квітні. Останнім часом буває таке, що коли він грається, і до нього заговорити, починає істерику. На горщик приучити не можу. Може ви підкажете, як нам себе вести. Розвиваючими іграми я з ним займаюсь, сама придумую і малюю. Розвиваєм мілку моторику, роблю сенсорні коробки, які потім просто розсипаються по всій хаті. Граємся в ігри з прищепками, лото, доміно, рамки вкладиші роблю своїми руками, він знає всі основні кольори і деякі відтінки. Сказати не може, а тільки так, коли покажи червоний?. Знає основні геометричні фігури. Не любить книги, коли починаю читати, забирає книжки і все. На ніч розказую казки з голови. Я не вмію вести себе ,як радіо, 24 години на добу. Сам грається не охотно, тому що звик до моєї уваги, батько багато працює, тому з ним проводить якісного часу десь годину в два дні. Син в основному зі мною і з бабушкою. Стає дуже якісним маніпулятором, підкажіть як нам бути?

Ответы врачей 1

169
Слюсарь Татьяна Алексеевна
Слюсарь Татьяна Алексеевна
психолог детский
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г.Киев, ул.Смоленская 31/33 "Центр речи - речевой центр"
Телефон: 050-843-31-08

Добрый день. По поводу речи - то она еще формируется до 3-х лет, поэтому можно пройти консультацию логопеда для спокойствия души. По поведению - есть некоторые моменты которые может заметить и диагностировать только психолог, поэтому желательно очно сходить на консультацию. Работать над истерикми нужно меняя реакцию всей семьи, поэтому тоже не помешает консультация, где вам подскажут какие слабые места в воспитании и что нужно исправить.

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.