Подскажите, пожалуйста, вопрос по охране материнства.Раньше у нас на предприятии женщинам, имеющим двух и больше...

Подскажите, пожалуйста, вопрос по охране материнства.Раньше у нас на предприятии женщинам, имеющим двух и больше детей до 14 лет, давали дополнительный оплачиваемый отпуск до 5 дней и не оплачиваемый на 14 дней. Знаю, что это было не по желанию администрации, а по Закону Украины(только уже не помню названия). А в Колдоговоре на 2006 год я обнаружила только пункт в котором предусматривается предоставление на усмотрение администрации не оплачиваемых 14 дней. Что-то изменилось в Законе?

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно ЗУ”Про відпустки”
ст. 19. Додаткова відпустка працівникам, які мають дітей
Жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, їй надається щорічна додаткова оплачувана відпустка тривалістю 7 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів.
За наявності деяких підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 14 календарних днів.
Що до колективного договору на 2006 рік і пункту в якому передбачається надання на розсуд адміністрації не оплачуваних 14 днів то в ст.26
Відпустка без збереження заробітної плати за згодою сторін
Де вказано що за сімейними обставинами та з інших причин працівнику може надаватися відпустка без збереження заробітної плати на термін, обумовлений угодою між працівником та власником або уповноваженим ним органом, але не більше 15 календарних днів на рік.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.