Меня интересует вопрос, каким образом и в каком размере будет осуществляться выплата пособия по уходу...

Меня интересует вопрос, каким образом и в каком размере будет осуществляться выплата пособия по уходу за ребенком до 3-х лет, в случае если мать работает официально, и если не работает.

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно ЗУ ”Про державну допомогу сім’ям з дітьми”
ст14 Умови призначення допомоги по догляду за
дитиною до досягнення не трирічного віку
Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку виплачується щомісяця з дня призначення допомоги по догляду за дитиною по день досягнення дитиною вказаного віку.
Особам, зареєстрованим у державній службі зайнятості як безробітні, допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначається на підставі довідки державної служби зайнятості.
Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку непрацюючій особі призначається на підставі виданої за місцем проживання довідки про те, що вона не працює і дитина проживає разом з нею.
Допомога по догляду за дитиною до стягнення нею трирічного віку надається у розмірі встановленого законом прожиткового мінімуму для дітей віком до 6років.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.