Здравствуйте! Моему малышу в феврале исполнился годик

Здравствуйте! Моему малышу в феврале исполнился годик. Я не замужем, но ребенок носит фамилию отца. Когда сыну было 2 месяца, я прекратила отношения с его отцом. Сейчас я хотела бы лишить отца ребенка родительских прав. Главной причиной этого является то, что на протяжении 14 месяцев он не проявил ни какого интереса к ребенку, не помогал материально и морально. Я в данный момент не работаю, живу с родителями и нахожусь на их иждивении, учусь заочно. Хочу узнать у вас: что собой представляет процедура лишения прав ; можно ли обойтись без опекунского совета; каковы шансы того, что суд примет мою сторону?

Ответы врачей 1

Специалист
В даному випадку, не можливо обійтися без участі органу опіки та піклування тому що згідно Сімейного кодексу України ст. 19 Участь органу опіки та піклування у захисті сімейних прав та інтересів та п.4 де сказано що При розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування.
Відповідно до Сімейного кодексу України
ст. 164 Підстави позбавлення батьківських прав
Мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він:
- не забрали дитину з пологового будинку або з іншого заклад охорони
здоров’я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли
щодо неї батьківської піклування.
- ухиляються від виконання своїх обов’язків по вихованню дитини
Право на звернення до суду з позовом про позбавлення батьківських прав
мають один з батьків.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.