татьяна | 2018-05-12 00:10:49

гідроцеф.синдром

Доброго дня. Дитині 6 міс, збільшені шлуночки головного мозку, розширені судини на 2-3 мм, внаслідок ліквору. Підкажіть, чи розміри шлуночків, 3-й, 4-й мозочок з часом може набрати нормальних розмірів, тобто, дитна росте, розміри мозку також? Чи у розміри завжди будуть збільшені? Нам скащали поки вести спостереження. Цікавить, щоб не було подальше збільшення розмірів, чи можливе зменшення?

Ответы врачей 1

176
Мирошников Александр Александрович
Мирошников Александр Александрович
невролог детский, рефлексотерапевт
*
Адрес: Клиника «Into Sana» ул. Нижний Вал, 49а, Время приема среда и пятница 16:00-20:00
Телефон: https://www.facebook.com/pediatric.neuro/
Доброго дня, розміри шлуночків можуть як зменшитися з часом так і залишиитися збільшеними. При цьому ці збільшені показники можуть ніяк не впливати на розвиток дитини. Тобто найважливіше, це спостерігати за станом дитини та його ровзитком, чи відповідає він віковим нормам. Звісно потрібно контрольувати і результати УЗД, якщо розміри шлуночків будуть продовжувати збільшуватися, невролог може призначити лікування.

ВХОД или регистрация

Забыли пароль?

Войти с помощью:

Вход или РЕГИСТРАЦИЯ

Нажимая «Зарегистрироваться»
вы соглашаетесь с правилами пользования

Войти с помощью:

Назад