татьяна | 2018-05-12 00:10:49

гідроцеф.синдром

Доброго дня. Дитині 6 міс, збільшені шлуночки головного мозку, розширені судини на 2-3 мм, внаслідок ліквору. Підкажіть, чи розміри шлуночків, 3-й, 4-й мозочок з часом може набрати нормальних розмірів, тобто, дитна росте, розміри мозку також? Чи у розміри завжди будуть збільшені? Нам скащали поки вести спостереження. Цікавить, щоб не було подальше збільшення розмірів, чи можливе зменшення?

Ответы врачей 1

328
Мирошников Александр Александрович
Мирошников Александр Александрович
эпилептолог, невролог детский
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Клиника "R+ Medical Network" УЛ. ВАСИЛИЯ КАСИЯНА, 2/1 (Голосеевский р-н) Время приема: вторник 16:00-20:00, суббота и воскресенье 9:00-13:00 УЛ. ЕВГЕНИЯ КОНОВАЛЬЦА, 34-А (Печерский р-н) Время приема: пятница 16:00-21:00
Телефон: https://www.facebook.com/pediatric.neuro/ Телефон 0 800 307 103
Доброго дня, розміри шлуночків можуть як зменшитися з часом так і залишиитися збільшеними. При цьому ці збільшені показники можуть ніяк не впливати на розвиток дитини. Тобто найважливіше, це спостерігати за станом дитини та його ровзитком, чи відповідає він віковим нормам. Звісно потрібно контрольувати і результати УЗД, якщо розміри шлуночків будуть продовжувати збільшуватися, невролог може призначити лікування.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.