Олена | 2018-06-08 18:41:57

Лікування цукрового діабету.

Доброго дня, Володимир Іванович. Моїй мамі 82 роки, хворіє на діабет близько 10 років. Вона живе окремо, тому той факт, що у неї різко збільшився рівень цукру ми виявили не відразу. Раніше, кілька років назад, лікарі виписували їй лише рослинні препарати. Зараз рівень цукру 25, виявили самі, купивши глюкометр. В сечі теж є цукор, білку і кетонових тіл не знайшли. Терапевт порекомендувала 2 препарати : діабетон і діаформін. Сказала самим підбирати, що краще і дозу. Вже кілька днів мама п"є діаформін в дозі 850 один раз на день. Збільшувати дозу не наважуюся, враховуючи вік. Але поки що позитивних зрушень нема. Зайвої ваги в неї немає, схудла за останні роки. В найближчі дні потрапити на прийом до фахівця не зможемо. Прокоментуйте, будь-ласка, ситуацію.

Ответы врачей 1

1128
Панькив Владимир Иванович
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Доброго дня! Враховуючи тривалий перебіг цукрового діабету, одним метформіном не обійтися (тим більше при нормальній масі тіла). Рекомендую додати до метформіну ( по 500 мг 2 рази на день) препарат з групи глімепіриду (наприклад, амарил в дозі 3 мг 1 раз в день після обіду) під контролем рівня цукру в крові.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.