Анастасія | 2018-06-18 12:45:25

Відлучення від ГВ

Доброго дня! У мене дитині 1 рік і 25 днів. З народження на ГВ, до пляшечки і пустушки не привчали. Зараз п'є з ложечки або кружки-непроливайки. Постало питання відлучення від грудей. Порекомендуйте як правильно це зробити і чим замінити грудне молоко. Чи це має бути суміш або можна коровяче молоко? Ні те, ні інше раніше не давали. Дякую.

Ответы врачей 1

1247
Шевелева Анна Евгеньевна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Киев, клиника "Добробут", ул. Святошинская, 3б.
Доброго дня, в 1 рік в раціон дитини можна вводити коров'яче молоко. Вводиться воно в раціон так само, як і будь-які інші нові продукти. Замість коров'ячого молока можна давати молочні суміші, призначені для дітей в віці 1-3 років, вони виготовляються на основі коров'ячого молока, яке вміст компонентів коригурється відповідно до потреб дитини (в тому числі, додається залізо і вітаміни). Тобто, можете давати і молоко, і молочну суміш. Відлучати від грудей бажано поступово, сменшуючи кількість прикладань дитини до грудей в денний час. Спочатку - видмінити прикладання в проміжках між їжею, потім - після їжі. Поступово привчайте дитину засинати без прикладання до грудей, в останню чергу відміняють нічні годування. Оптимальний вік для завершення грудного вигодовування - 1,5-2 роки.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.