Людмила | 2018-07-05 08:38:05

Контроль анемии

Добрый день! Врач мне назначила контроль анемии при гемоглобине 109. 31 неделя беременности. Врачу не доверяю. Анализ недешевый. нужен ли он мне. Спасибо.

Ответы врачей 1

2911
Палыга Игорь Евгеньевич
Палыга Игорь Евгеньевич
акушер-гинеколог, репродуктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Львов, Украина, “Клиника репродукции человека ”Альтернатива’’
Норма гемоглобіну - це 110 г/л і вище, а для жінок під час вагітності - це від 120 до 160 г/л. Якщо показник гемоглобіну нижче описаних величин, то у жінки розвивається анемія. Анемія - це недокрів'я. Недокрів'я може розвинутися в трьох стадіях: Найлегша стадія, при якій гемоглобін у крові дорівнює 110-90 г/л. Стадія середньої тяжкості, при якій кількість гемоглобіну дорівнює 90-70 г/л. Остання і найбільш важка з них - анемія, при якій гемоглобін опускається нижче позначки в 70 г/л. Вагітна жінка в обов'язковому порядку повинна здати кров на перевірку гемоглобіну, щоб запобігти ускладнення вагітності. Анемія виникає тільки у 40% вагітних, але навіть здорова жінка в період вагітності може відчути дефіцит цього важливого для неї білка.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.