Светлана | 2018-07-09 16:04:20

Биопсия шейки матки

Здравствуйте . Мне назначили биопсию шейки матки , но мой врач в отпуске , не могу уточнить . Как этот анализ правильно называется , эндоцервикс , эктоцервикс нужно выбрать ? И можно ли его сделать на 14 день цикла , на след день после оканчания приема тержинан?

Ответы врачей 1

2911
Палыга Игорь Евгеньевич
Палыга Игорь Евгеньевич
акушер-гинеколог, репродуктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Львов, Украина, “Клиника репродукции человека ”Альтернатива’’
Біопсія шийки матки – це гінекологічна маніпуляція, під час якої з шийки матки береться невелика ділянка епітелію, необхідна для лабораторного аналізу (гістології). З її допомогою можна підтвердити або спростувати діагноз.Лікар гінеколог може провести біопсію у випадку, якщо: отримані несприятливі результати мазка на цитологію; під час кольпоскопії були виявлені підозрілі ділянки на слизовій шийки; наявні всі ознаки ерозії шийки матки; при огляді діагностовано лейкоплакію (гіперкератоз). Найбільш сприятливим для біопсії шийки матки є період з 7 по 10 день циклу (рахуючи від дня початку місячних). Рекомендовано проводити процедуру одразу по закінченні критичних днів, у такому випадку ранка на шийці встигне затягнутись до наступної менструації.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.