Руслана | 2018-07-09 22:55:29

Результати МРт

Доброго дня!яке лікування можна назначити за таким результатом МРт плеча,порадьте будь ласка Частковий розрив сухожилків надосного та підлопаткового м’язів на грунті тендинопатії. Пошкодження утримувачів сухожилка довгої голівки двоголового м’язу плеча голівки двоголового м’язу плеча(pulley lesion, тип 3). Кальцифікуючий тендиніт надосного м’язу. МР-ознаки тендовагініту довгої головки двоголового м’язу плеча. Підакроміальний, підкораковидний бурсит. Остеоартроз акроміально- ключичного з’єднання, ст. ІІ.

Ответы врачей 1

2542
Котюк Виктор Владимирович
Котюк Виктор Владимирович
травматолог / ортопед
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМН України», відділення спортивної та балетної травми, лікар ортопед-травматолог, Медичний центр 'Добробут'
Телефон: 068-321-42-87, 044-449-35-64
Лікують пацієнта, а не МРТ. Тому при наявності такого опису МРТ (а ще велика вірогідність, що він не точний) у разі відсутності симптомів лікування не потрібне взагалі. Скоріш за все у вас є симптоми, бо інакше МРТ б не робили. Тому лікування в залежності від вираженності симптомів, від рівня фізичної активності (спортсмен-професіонал або спортсмен-любитель, або офісний працівний, або пенсіонер) та планів на майбутнє. Так, саме так. Заключення МРТ - не діагноз!!!!!!! Але навіть при такому діагнозі лікування не може бути однаковим для всіх. Скільки балів у вас сила зовнішніх ротаторів плеча, скільки балів сила внутрішніх ротатторів, які симптоми позитивні.... Наявність осифікату в сухожилку ще не означає, що біль від нього (хоча більше шансів на це). Біль іноді взагалі від шийного відділу хребта віддає в плече. Потрбіен огляд травматолога, а МРТ лише для перевірки своєї гіпотези. Якщо МРТ підтверджує гіпотезу, тоді вважаємо, що діагноз встановлено. Якщо ні, тоді дообстежуємось далі або проводимо пробне лікування.  Тим не менш по МРТ є покази до хірургічного малоінвазивного (через проколи до 1 см) артроскопічного лікування з наступним досить тривалим консервативним лікуванням (фізіотерапія, ін*єкціїї в суглоб), але є варіанти спробувати лікувати це лише консервативно (іноді таке лікування також допомогає, але хірургічне більш ефективне). Мажє значення, чи пробували ви вже якесь лікування проходити, наскільки воно було ефективне... Потрібно оглянути вас, розповісти про переваги та недоліки операції, щоб вирішили, як вам краще лікуватись, разом з вами. Хтось обирає операцію, а хтось готовий до більш тривалого та менш ефективного лікування, але аби будь-якою ціною уникнути операцію. У кожного пацієнта свій світогляд та інтенсивність життя. Телефонуйте 068-321-42-87 (Віктор Володимирович), приходьте, подивлюсь і скажу точніше.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.