Тетяна | 2018-07-11 08:06:16

Папіломи вірус

Проконсультуйте будьласка в питанні папіломи вірусу - в чоловіка виявлено папіломавірус типу 16,18.... В мене його Немає. Чи я можу ним заразитися і якщо так то що роботи щоб не підхопити цей вірус.

Ответы врачей 1

2911
Палыга Игорь Евгеньевич
Палыга Игорь Евгеньевич
акушер-гинеколог, репродуктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Львов, Украина, “Клиника репродукции человека ”Альтернатива’’
Заразитися папілломовірусом може абсолютно кожна людина – на сьогоднішній день носіями ВПЛ є практично 93% населення. Багато людей мимоволі стають рознощиками вірусу, навіть не підозрюючи про це. При цьому важливо розуміти, що людина може передати захворювання тільки при знаходженні вірусу в активній фазі. Якщо ВПЛ ніяк себе не проявляє, перебуваючи в неактивному стані – зараження не станеться. Заразитися чоловікові можна декількома способами: Основний і найбільш поширений – незахищений статевий акт, вірус проникає через мікроскопічні ранки на слизовій оболонці статевих органів; При контакті в побуті – через предмети особистої гігієни (не можна брати чужі рушник, будь миючий засіб, мочалки, бритву), відвідування громадських лазень, саун. У деяких випадках побутовим переносником може стати нижню білизну носія вірусу і навіть при простому рукостисканні. Якщо розглядати можливість передачі вірусу при статевому контакті, то найчастіше він переходить від чоловіка до жінки, зворотні випадки досить рідкісні.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.