Татьяна | 2018-07-11 20:28:00

Секс

Здравствуйте, у меня был защищенный па с молодым человеком , все было хорошо , но в один момент я почувствовала что мне откровенно говоря натирает , сказала об этом парню и оказалось что у меня пропала смазка.Такого раньше не было , к тому же во время прелюдий смазки было больше чем достаточно, но через некоторое время она пропала . Скажите пожалуйста с чем это может быть связано? Мне 17. Скоро должны быть месячные. Заранее спасибо за ответ!

Ответы врачей 1

2911
Палыга Игорь Евгеньевич
Палыга Игорь Евгеньевич
акушер-гинеколог, репродуктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Львов, Украина, “Клиника репродукции человека ”Альтернатива’’
Сухість піхви може з’явитися в результаті використання різних засобів гігієни. Алергічна реакція виникає після застосування мила, лосьйону, гелю та інших речовин, що містять велику кількість жорстких лугів. Вибираючи засоби для інтимної гігієни краще зупинитися на гіпоалергенних, без барвників, ароматичних добавок, з рівнем рН 4-4,5. Але вони ніколи не застосовуються як лікарський засіб, бо можуть викликати подразнення чи навіть спровокувати запалення. Мило теж варто вибирати з високим вмістом жирів, без ароматизаторів і барвників. Ще підвищену сухість може викликати алергія на барвники та парфумерію, які містяться в туалетному папері або пральний порошок. Дуже часто суха піхва є наслідком застосування оральних контрацептивів, наприклад, з прогестероном.Крім того, велику роль відіграють шкідливі звички, такі як алкоголь і куріння. Вони не тільки порушують нормальну роботу внутрішніх органів, а й змінюють гормональний фон. Куріння сильно впливає на кровообіг, відповідно приплив крові до органів малого таза зменшується і викликає атрофічні зміни. Також ця шкідлива звичка знижує корисну дію естрогену на організм.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.