Марія | 2018-07-12 16:15:27

Виділення після пологів

Доброго дня! Минуло 6 тижнів після природних перших пологів. Були лохії місяць в нормальній концентрації все сходило на нівець тільки мазалось трішки коричневого кольору але не кожен день і тут вчора почались сильні кровянисті виділення із згустками та болю в нижній частині живота. Чи можуть бути це місячні кормлю дитинку груддю???

Ответы врачей 1

2911
Палыга Игорь Евгеньевич
Палыга Игорь Евгеньевич
акушер-гинеколог, репродуктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Львов, Украина, “Клиника репродукции человека ”Альтернатива’’
Доброго дня.Багато жінок приймають за місячні кров’янисті виділення, які починаються відразу після пологів. Це думка помилкова, і маткові виділення не мають нічого спільного з менструацією. Такі кров’янисті виділення називаються лохіямі і тривають від шести до восьми тижнів після пологів. Лохи обумовлені загоєнням раневої поверхні в матці, яка утворилася після відторгнення посліду (плаценти) в пологах. Тривалість загоєння рани в матці індивідуальна у кожної жінки і залежить від багатьох факторів (перебіг вагітності та пологів, загального стану організму та іншого).Як правило, менструації в період лактації відсутні. Але в деяких випадках вони відновлюються і на тлі годування груддю. Змінюється не лише характер місячних (вони можуть стати коротше, більш або менш рясними), але і період відновлення менструацій, який залежить від багатьох факторів.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.