Ольга | 2018-07-16 10:40:39

Контрацепция

Добрый день.Подскажите пожалуйста.Начала первый раз принимать таблетки Джаз.еще не закончив активные таблетки начались коричневые выделения.это нормально?стоит ли переживать?и примерно когда они прекратятся?

Ответы врачей 1

2911
Палыга Игорь Евгеньевич
Палыга Игорь Евгеньевич
акушер-гинеколог, репродуктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Львов, Украина, “Клиника репродукции человека ”Альтернатива’’
Приблизно у 30-40 % жінок зникнення виділень, що мажуть спостерігається в перші 3 місяці до початку прийому протизаплідних таблеток. У невеликої кількості жінок період адаптації може доходити до півроку. Але є і така частина жінок, у яких виникнення мазні спостерігається і після того, як період звикання до препарату закінчено, і після багаторазової заміни виділення не зникають. Чому з’являються виділення під час прийому протизаплідних? Це пов’язано з тим, що менструальний цикл жінки є комплексом послідовних гормональних перебудов, коли відбуваються значні коливання рівнів гормонів в крові. Природою так закладено, що в різні фази циклу виділяються різні дози гормонів. В сучасних оральних контрацептивах містяться гормони в дуже низьких дозах. Спочатку цієї дози може бути недостатньо для «перекриття» природного рівня. Тому необхідно деякий час для звикання організму до низьких і микродозам гормонів і не відторгнення ендометрію раніше покладеного терміну. Якщо під час прийому протизаплідних таблеток кров’яні виділення насправді мажучі, для гігієни вистачає декількох щоденних прокладок в день, то організм впорається сам і не потрібно що-небудь робити.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.