Елена | 2018-07-23 21:00:51

Запор у беременных

Можно ли принимать хуняди янош ( термальная вода ) беременным на 9-й неделе от запора?. спасибо

Ответы врачей 1

2911
Палыга Игорь Евгеньевич
Палыга Игорь Евгеньевич
акушер-гинеколог, репродуктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Львов, Украина, “Клиника репродукции человека ”Альтернатива’’
В основі боротьби з запорами у вагітних лежить дієта. Головним пунктом у харчуванні є клітковина. Традиційні джерела клітковини – овочі та фрукти, які не піддавалися термічній обробці. Деякі з них слід вживати з обережністю, щоб запобігти небажаному газоутворення. Ідеальним продуктом для вагітних вважаються висівки. Регулярний прийом трьох-чотирьох ложок цього продукту вранці дозволяє позбутися від уже з’явився запору і є кращою профілактикою рецидивів протягом всієї вагітності. Висівки, залежно від бажання жінки, можуть додаватися практично в будь-які продукти харчування – їх можна заливати йогуртом і кефіром, фруктовими соками і пюре. Популярні продукти від запору: свіжий кефір, «живі» йогурти (краще в цій якості використовувати продукти самостійного приготування), компоти з кураги, чорнослив,пити необхідно стільки, скільки потребує організм. Особливу увагу потрібно приділяти вживання достатньої кількості рідини в літній час – при високій температурі повітря рідина випаровується через шкіру і слизові оболонки, а при недостатньому її вживанні в подібній ситуації збільшується ризик розвитку не тільки запорів, але і гестозу другої половини вагітності.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.