Христина | 2018-08-09 21:37:30

Введення прикорму

Моєму сину рівно 4 місяці, ріст 68см, вага рівно 9кг. Народився з вагою 4070г і довжиною 52см. Від народження лише на грудному вигодовуванні, жодного разу не хворів (хоча ми з чоловіком вже двічі хворіли), має добрий фізичний розвиток. Ми, його батьки, обоє високі і стрункі. В дитинстві, у віці мого сина, я також була такою великою дитиною, бо в моєї мами було досить жирне молоко, а я чемно їла. Вчора на плановому огляді педіатр сказала, що він отримує достатньо грудного молока і щоб я почала вводити прикорм, бо він важить більше ніж вважається нормою. Я ж зі своєї сторони планувала починати догодовувати з 6 місяців. Чи вартує мені послухатися педіатра і почати вже вводити прикорм чи продовжувати годувати лише грудним молоком, так як я і планувала. Щиро дякую наперед за Вашу відповідь! З повагою, Христина

Ответы врачей 1

969
Шевелева Анна Евгеньевна
*
Адрес: Киев, клиника "Добробут", ул. Святошинская, 3б.
Доброго дня, згідно рекомендацій ВОЗ та українських, оптимальним часом дляпочатку введення прикорму є вік 6 місяців. Також допустимо починати вводити прикорм в період 4-6 місяців при готовності дитини. Вони наступні: Ознаки готовності дитини до введення прикорму: — тримає голову; — сидить практично без підтримки ( в стільчику для годування); — відкриває рот, коли підносять ложку з їдою; — відвертається від ложки з їдою, коли не голодна; — закриває рот з ложкою в роті, тримає їжу в роті, а потім ковтає, а не виштовхує і не випльовує. Тобто, вага дитини не є основою для того, щоб призначати введення прикорму раніше. Будьте здорові!

ВХОД или регистрация

Забыли пароль?

Войти с помощью:

Вход или РЕГИСТРАЦИЯ

Нажимая «Зарегистрироваться»
вы соглашаетесь с правилами пользования

Войти с помощью:

Назад