Артем | 2018-08-23 19:35:01

Колено

Якщо видалили половину меніску хватає іншої половини для функціонування коліна і чи ця половина захищає суглобовий хрящ?

Ответы врачей 1

2542
Котюк Виктор Владимирович
Котюк Виктор Владимирович
травматолог / ортопед
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМН України», відділення спортивної та балетної травми, лікар ортопед-травматолог, Медичний центр 'Добробут'
Телефон: 068-321-42-87, 044-449-35-64
Чим більше меніска лишилось, тим більше ця частина захищає суглоб. Половина меніска захищає більше, ніж якби весь меніск видалили. Що ви хочете почути? Ви вже десяте повідомлення лишили на сайті на одну і ту ж тему. Повірте, це не привід для таких хвилювань. Якщо хочете, можете прийти, я подивлюсь і скажу свою думку конкретно по вашій ситуації (може, призначу якість профілактичні заходи лікування), але враховуючи кількість запросів одразу попереджу, що більше як на 30 хвилин розмови не розраховуйте.  Втім , боюсь, моя відповідь вас знову не достатньою мірою заспокоїть. І , взагалі, зверніться окрім травматолога і до психолога, бо ця проблема вас турбує більше, ніж повинна була б. Вам стане легше. Мені дуже шкода, що ви так переймаєтесь проблемою, яка цього не варта. Лікувати ушкодження меніска треба, але переживати так через втрату його частини не потрібно. Половина професійних футболістів грають без менісків. Нічого. Здоров*я це не додає, але багато чого в житті не додає здоров*я. Це не інвалідизує та не смертельно. Не переживайте так через це. Це одна з найменших травм, яку ви могли б отримати.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.